Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 17. septembra 2015. godine održane sjednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje - Podržana tri predloga zakona


50. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Na śednici održanoj 17. septembra 2015. godine Odbor je, bez rasprave, podržao Predlog zakona o životnoj sredini, Predlog zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća i Predlog zakona o bezbjednosti hrane.

Odbor je odlučio da podnese pet amandmana na Predlog zakona o bezbjednosti hrane, koje je predlagač zakona prihvatio i postali su sastavni dio Predloga zakona. Od osam amandmana koje su podnijeli poslanici Predrag Sekulić, Filip Vuković, Branko Čavor, Slobodan Krušo Radović i Marta Šćepanović amandmani 5 i 7 su postali sastavni dio Predloga zakona. Amandmane 1, 2, 3, 4, 6 i 8 podnosioci su povukli.

115. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor je na śednici održanoj 17. septembra 2015. godine razmotrio Predlog zakona o energetici kojim će se izvršiti dalje usklađivanje zakonodavstva Crne Gore sa pravnom tekovinom EU u oblasti energetike i Trećim energetskim paketom EU i transponovati direktive i regulative koje se odnose na energetsku efikasnost u proizvodnji, prenosu i distribuciji energije.

Zakonom se, između ostalog, određuju energetske djelatnosti i način njihovog obavljanja u cilju kvalitetnog i sigurnog snabdijevanja krajnjih korisnika, javne usluge i druge djelatnosti koje su od javnog interesa za Crnu Goru, način organizovanja i upravljanja tržištem, kao i način i uslovi za ostvarivanje podsticaja za proizvodnju energije. Odbor se saglasio da se o Predlogu zakona izjasni u nastavku śednice.

Odbor je, takođe, razmotrio i odučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o prekograničnoj razmjeni električne energije i prirodnog gasa kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti topografija poluprovodnika.

Izvor: Vebsajt Skupštine Crne Gore, 17.09.2015.