Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

156 APOTEKA DOSTAVILO PONUDE ZA UKLJUČIVANJE U JAVNI SISTEM ZDRAVSTVA

18.08.2017.


Fondu za zdravstveno osiguranje (FZO) na konkurs za uključivanje u javni sistem zdravstva stigle su ponude od 56 privrednih društava, u čijem sastavu je 156 privatnih apoteka, saopštio je direktor te zdravstvene ustanove, Sead Čirgić.

 

Čirgić ističe da je interesovanje znatno veće nego prije dvije godine kada je takođe sprovođen projekat.

„Ponude je dostavilo skoro 50 privatnih apoteka više u odnosu na 2015. godinu“, kazao je Čirgić Pobjedi, naglasivši da Komisija za ispunjenost uslova javnog poziva neće gubiti vrijeme i već danas će početi da ocjenjuje dokumentaciju.

Prema njegovim riječima, sklapanje ugovora sa apotekama koje su ispunile uslove konkursa očekuje se u prvoj polovini septembra.

Nakon toga, kako objašnjava Čirgić, oko dvije sedmice potrebno je da se privatne apoteke informatički povežu sa informacionim sistemom FZO, kao i da se farmaceuti edukuju za korišćenje tih programa.

“Sve ide planiranom dinamikom. Naše procjene i ranije su bile da će do kraja septembra sve biti spremno da građani sa receptom idu u privatne apoteke”, rekao je Čirgić. 


IZVOR: RTCG, 15.08.2017.


Naslov: Redakcija