Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MONSTAT OBJAVIO PODATKE O TRANSPORTU PUTNIKA I ROBE ZA DRUGI KVARTAL: Više prevezenih putnika u avio i drumskom saobraćaju, pad u željezničkom

18.08.2017.


Prevoz putnika u drugom kvartalu bio je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći u drumskom, lokalnom drumskom saobraćaju i na aerodromima, pokazuju podaci Monstata.

Iz Monstata je saopšteno da je prevoz putnika bio veći u drumskom saobraćaju 0,6 odsto, lokalnom drumskom šest odsto, a prevozu putnika na aerodromima 26,8 odsto.

„Pad je zabilježen u željezničkom saobraćaju 20,3 odsto, kao i redovnom i vanrednom vazdušnom prevozu 6,3 odsto, odnosno 13,9 odsto“, navodi se u saopštenju.

Kod prevoza robe u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine rast je zabilježen kod željezničkog 41 odsto i ukupnog prometa robe u lukama 15,2 odsto, a pad kod prevoza robe na aerodromima pet odsto.

“Broj pretovarenih tona u lukama, u drugom kvartalu u odnosu na uporedni period porastao je 42,6 odsto, a izmanipulisanih tona 2,9 odsto”, rekli su iz Monstata.

Potrošnja minuta fiksne telefonije u drugom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period pala 18,3 odsto, a potrošnja minuta mobilne telefonije 0,7 odsto.

“Broj saobraćajnih nezgoda u drugom kvartalu iznosio je 1,48 hiljada, što je 22,4 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Broj nastradalih osoba u drugom kvartalu iznosio je 725, od čega je 699 povrijeđenih, što je 18,5 odsto više u odnosu na uporedni period”, kazali su iz Monstata.

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosi 61,62 hiljade, što je 9,6 odsto više nego u istom tromjesečju prošle godine.

„Broj prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosio je 6,45 hiljada, što je 17,2 odsto više nego u istom prošlogodišnjem kvartalu“, dodaje se u saopštenju.

U drugom kvartalu drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 207 hiljada tona robe, uz ostvarenih 28,11 miliona tonskih kilometara.

“Pređeni kilometri vozila sa utovarom iznosili su 1,08 miliona kilometara. U strukturi prevezene robe unutrašnji prevoz učestvuje sa 87,4 odsto ili 181 hiljadu tona prevezene robe, dok međunarodni učestvuje sa 12,6 odsto ili 26 hiljada tona prevezene robe”, precizirali su iz Monstata.

Iz Monstata su zaključili da u strukturi ostvarenih tonskih kilometara unutrašnji prevoz učestvuje sa 68,9 odsto ili 19,36 miliona tonskih kilometara, a međunarodni sa 31,1 odsto ili 8,74 miliona tonskih kilometara.


IZVOR: Antena M, 17.08.2017.


Naslov: Redakcija