Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDSTAVLJEN IZVJEŠTAJ O FUNKCIONALNOJ ANALIZI

18.06.2018.


U okviru aktivnosti "Snažne institucije u funkciji moderne javne uprave", predstavnici Svjetske banke su, nakon realizovanog pilot projekta izrade Funkcionalne analize Ministarstva javne uprave i Uprave za kadrove, predstavili Izvještaj o funkcionalnoj analizi.

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović zahvalila se timu Svjetske banke na kvalitetno pripremljenoj analizi, istakavši da Ministarstvo javne uprave i Vlada Crne Gore, prepoznajući značaj ove analize u sveukupnom procesu reforme javne uprave, nastavljaju da rade na daljem unapređenju funkcionalnosti javne uprave i optimizaciji na državnom i lokalnom nivou,

Naglašen je već, prepoznat značaj novih zakona koje na nacionalnom nivou treba donijeti i ukazano je na aktivnosti koje će se preduzeti saglasno implementaciji postojećih zakonskih rješenja pripremljenih u skladu s definisanim standardima i datim preporukama.

Predstavnici Svjetske banke su kroz izvještaj iznijeli ključne preporuke u cilju dalje realizacije aktivnosti, s akcentom na organizaciono i kadrovsko uređenje, unapređenje akata o sistematizaciji, kao i na metodološki pristup u kontekstu daljih aktivnosti. Prezentirani su ciljevi funkcionalne analize, principi kojima se analiza rukovodi i dat pregled analize podataka za potrebe funkcionalne analize.

Funkcionalna analiza je, kroz kvalitet mjera koje nudi i predloge za unapređenje i postizanje ciljeva, kao i kroz predloženi metodološki model, prepoznata i kao primjer za ostale institucije u vidu smjernica na koji način raditi na daljim aktivnostima na izradi metodologije funkcionalne analize.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo javne uprave, 15.06.2018.


Naslov: Redakcija