Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN RADNI DORUČAK NA TEMU: "NATO - POSLOVNI ARGUMENTI": SIGURNOST INVESTICIONOG AMBIJENTA SNAŽAN ARGUMENT ZA ČLANSTVO U NATO


 U organizaciji Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i Asocijacije menadžera Crne Gore 17. juna 2015. godine održan je radni doručak na temu "NATO-Poslovni argumenti".

Glavni zaključak sastanka je da su, u domenu privrede, direktni benefiti članstva u NATO - bezbjednost, stabilnost, kvalitet poslovanja i ekonomski rast, uz dodatnu vrijednost koju garantuje "NATO - kod" svim kompanijama koje posluju po utvrđenim standardima.

Sagovornici su ocijenili da ove i slične aktivnosti Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO doprinose podizanju svijesti o značaju evroatlantske integracije i iskazali interesovanje za nastavak saradnje u cilju pripreme crnogorskih kompanija za učešće na tržištu vrijednom više od 700 milijardi dolara.

Sastanku je prisustvovalo trideset privrednika - članova Asocijacije menadžera Crne Gore, kojima su se obratili nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević, predsjednik Asocijacije menadžera, Budimir Raičković, načelnik Direkcije za standardizaciju i kodifikaciju u Ministarstvu odbrane pukovnik, Marinko Aleksić, ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Kristijan Poša i izvršni direktor kompanije EU-FIRE Ltd. iz Mađarske, Peter Kovač.

Izvor: Vebsajt Vlade Crne Gore, 17.06.2015.