Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

INTERPARLAMENTARNA KONFERENCIJA "NA PUTU KA NEZAVISNOM I SAVREMENOM SUDSKOM SISTEMU U ZEMLJAMA U PROCESU PRISTUPANJA" 18. I 19. JUNA 2015. GODINE


Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Suljo Mustafić, otvoriće u četvrtak 18. juna 2015. godine u 15 sati Interparlamentarnu konferenciju "Na putu ka nezavisnom i savremenom sudskom sistemu u zemljama u procesu pristupanja".

Događaj, koji će se održavati 18. i 19. juna u Hotelu "Maestral" u Pržnu (Budva) organizuju Skupština Crne Gore i Evropski parlament.

U uvodnom dijelu konferencije pored potpredsjednika Mustafića govoriće potpredsjednica Odbora Evropskog parlamenta za pravna pitanja, Mady Delvaux.

Na Konferenciji će učestvovati Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Rifat Rastoder, zamjenica predsjednika Odbora Snežana Jonica, kao i članovi Marta Šćepanović i Slaven Radunović i poslanici Evropskog parlamenta i parlamenata zemalja Zapadnog Balkana.

Tokom dva dana, učesnici će, između ostalog, govoriti o vladavini prava i nezavisnosti pravosuđa kao osnovnim kriterijumima za članstvo u Evropskoj uniji, modernizaciji pravosudnog sistema, uključujući i e-Pravdu, kao i iskustvima zemalja koje su u procesu pristupanja.

Izvor: Vebsajt Skupštine Crne Gore, 17.06.2015.