Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NA JAVNI OGLAS ZA UČEŠĆE U POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA ZA PODSTICANJE DIREKTNIH INVESTICIJA STIGLO 16 PRIJAVA


Na Javni oglas za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija, koji je završen 16. maja 2016. godine, stiglo je 16 prijava.

Prijave za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija dostavila su privredna društava u cilju realizacije investicionih projekata iz oblasti:

  • turizma,
  • drvne industrije,
  • prehrambene industrije,
  • farmaceutske industrije i
  • mašinske industrije.

U toku je postupak utvrđivanja formalne ispravnosti prijava shodno proceduri i rokovima definisanim Uredbom o podsticanju direktnih investicija ("Sl. list CG", br. 80/2015). Vrijednost investicionih projekata je oko 50 miliona eura, a realizacijom istih će se obezbijediti otvaranje oko 550 radnih mjesta.

Podsjećamo da je Sekretarija za razvojne projekte 11. marta 2016. godine raspisao Javni oglas za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija. Predviđeni podsticaji su od tri do deset hiljada eura po novozaposlenom. Sredstva za podsticanje su predviđena za projekte čija je minimalna vrijednost 500.000 eura i kojima se obezbjeđuje najmanje 20 novozaposlenih lica u roku od tri godine od dana zaključenja ugovora o korišćenju sredstava za podsticanje direktnih investicija. Za sjeverni i centralni region izuzev Glavnog grada investicija mora biti minimum 250.000 eura i najmanje deset novozaposlenih.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo ekonomije 17.05.2016.