Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 17. maja 2016. godine održana sednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje - Razmotreno više prijedloga zakona


123. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je na održanoj śednici jednoglasno podržao sljedeće prijedloge zakona:

  • Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju;
  • Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti i
  • Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Takođe, Odbor je usvojio zaključke sa kontrolnog saslušanja predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva pravde, Ministarstva finansija i Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore. Povod za predmetno kontrolno saslušanje je bio Izvještaj o reviziji uspjeha "Izdaci iz budžeta Crne Gore za sudske sporove po osnovu radnih odnosa" Državne revizorske institucije.

Predśednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković, Odboru je dostavio zaključke sa konferencije "Policija i osobe sa invaliditetom" i zatražio da isti budu podržani od strane Odbora. Odbor ih je jednoglasno podržao.

Na śednici je, u vezi zahtjeva za održavanje kontrolnog saslušanja koji je podnio poslanik Andrija Popović, dogovoreno da se uputi dopis predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za civilno vazduhoplovstvo povodom najave MUP-a da helikopterska jedinica neće ubuduće prevoziti bolesne i povrijeđene niti vršiti transport medicinske opreme i ljekova.

Izvor: Press služba Skupštine, 17.05.2016.