Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONFERENCIJA "IZAZOVI U SUSRET PRIMJENE NOVOG ZAKONA O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA" 18. APRILA 2018. GODINE U BEČIĆIMA

18.04.2018.


Ministarstvo javne uprave u saradnji sa Upravom za kadrove, organizuje konferenciju "Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima" u srijedu 18. aprila 2018. godine.

Konferencija će se održati u hotelu "Splendid" u Bečićima, sa početkom u 9:30 časova.

U uvodnom dijelu Konferencije govoriće Goran Jovetić, državni sekretar Ministarstva javne uprave, Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Svetlana Vuković, direktorica Uprava za kadrove i Lutz Kober, direktor Hanns Seidel Stifung za Srbiju i Crnu Goru.

Cilj organizovanja konferencije je predstavljanje novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima ("Sl. list CG", br. 2/2018), kao i izazovi kod primjene u narednom periodu. Unapređenje službeničkog sistema će biti u fokusu, ne samo na centralnom nivou, već i na lokalnom nivou kroz novi Zakon o lokalnoj samoupravi ("Sl. list CG", br. 2/2018). Takođe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa službeničkim sistemom Republike Srbije i sistemom upravljanja ljudskim resursima u Republici Koreji.

Na konferenciji, koja se održava 18. I 19. aprila učešće će uzeti i predstavnici SIGMA-e, koji će ukazati na rezultate sprovedene analize i istaći buduće izazove kod profesionalizacije visoko rukovodnog kadra u državnoj upravi Crne Gore.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo javne uprave, 17.04.2018.


Naslov: Redakcija