Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAŠTITITI AUTORITET SUDIJA

18.04.2018.


Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica pozvala je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ispita pritužbu jedne stranke o navodnoj korupciju u Vrhovnom sudu i da, u slučaju da je riječ o lažnim tvrdnjama, "zaštiti autoritet suda i sudija".

"Ukoliko nakon sprovedenog izviđaja utvrdite da je u pitanju lažna tvrdnja, potrebno je da preduzmete dalje mjere u cilju zaštite autoriteta suda i sudija, s obzirom na to da su u posljednje vrijeme ovakve pojave prisutne i na javnoj sceni i kao takve urušavaju povjerenje građana u rad sudova i sudija", navela je Medenica.

Vrhovnom sudu Crne Gore obratio se D.D. iz Bijelog Polja dopisom naslovljenim na sudiju V.B., a kovertiranim na predsjednicu suda, u kojem navodi da je u saznanju da je sudija, kao postupajuća u predmetu Rev.br. 9/17 "uzela novac", kako bi donijela odluku.

"Napominjemo da je u pitanju teška kvalifikacija, kojom se prebacuje inkriminišuće ponašanje sudiji u vidu primanja mita, koje očigledno nije izolovana pojava ove vrste. Interesantno je da D.D. u svom pismu ističe da su mu činjenice o ponašanju sudije poznate iz riječi njegove majke, iako je on u spornom odnosu upravo sa svojom majkom u predmetu Rev.br. 9/17 Vrhovnog suda Crne Gore", navodi Medenica.

Katniću je dostavila i dopis stranke, kako bi u izviđajnom postupku izvršio provjeru tih navoda.

Predsjednica Vrhovnog suda ističe i da se D.D. iz Bijelog Polja, osoba koja je podnijela pritužbu na rad sudije, više puta obraćala Vrhovnom sudu Crne Gore pritužbama na rad sudova.

"Napominjemo da se ova stranka ranije više puta obraćala Vrhovnom sudu Crne Gore pritužbama na rad sudova od prvog do trećeg stepena, a sve vezano za parnične postupke koje vodi pred Osnovnim i Višim sudom u Bijelom Polju, te Vrhovnim sudom Crne Gore", navodi Medenica u pismu Katniću.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 17.04.2018.


Naslov: Redakcija