Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SREDSTVIMA ZA ZAŠTITU BILJA: Uvoznici i distributeri sredstava za zaštitu bilja u obavezi su da dostave podatke iz evidencije o prometu na veliko i malo, najkasnije do 31. marta 2016. godine


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Fitosanitarna uprava još jednom poziva sve uvoznike i distributere sredstava za zaštitu bilja koji do sada nijesu dostavili podatke iz evidencije o prometu sredstava za zaštitu bilja na veliko i malo, u skladu sa zakonskom obavezom, da podatke dostave najkasnije do 31.03.2016. godine.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja (Fitosanitarna uprava) u cilju praćenja prometa sredstava za zaštitu bilja i dostizanja ciljeva održive upotrebe tih sredstava i vođenja statistike u toj oblasti prikuplja podatke i informacije o sredstvima za zaštitu bilja.

Jedan od načina prikupljanja podataka jeste zakonski propisana obaveza da su distributeri sredstava za zaštitu bilja obavezni da vode evidencije o prodaji sredstava za zaštitu bilja u skladu sa članom 7 Zakona o sredstvima za zaštitu bilja("Sl. list CG", br. 51/2008, 40/2011 - dr. zakon i 18/2014), Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu prostora za skladištenje i promet sredstava za zaštitu bilja ("Sl. list CG", br. 15/2013) usklađenim sa EU standardima.

Izvor: Vebsajt Fitosanitarna uprava, 16.03.2016.