Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NAJAVLJENO FORMIRANJE GARANTNOG FONDA ZA POMOĆ PRIVREDI TOKOM KORONA-KRIZE

17.12.2020.


Nakon što Skupština izglasa budžet, prva stvar koju će Vlada uraditi jeste formiranje garantnog fonda kako bi preduzetnici čiji je posao pogođen korona-krizom što povoljnije realizovali kredite preko poslovnih banaka, najavio je ministar finansija Milojko Spajić.

On je to najavio odgovarajući na pitanje jednog Tviter korisnika, koji je Spajića pitao zašto Vlada još uvijek nije izašla sa planom da li će biti subvencija na zarade u ugroženim sektorima koji su ih do sada ostvarivali. Ukoliko Vlada, pak, ne planira ta sredstva, ovaj korisnik društvene mreže primjećuje da će preduzetnici morati da restruktuiraju svoja preduzeća i da znatno smanje broj radnika.

"Pokrenite što brže formiranje garantnog fonda kako bi povoljnije realizovali kredite preko poslovnih banaka, jer vrijeme nam nije saveznik. Da vam ne pišem sada iznose garantnih fondova u zemljama okruženja, jer vi to bolje znate. Samo požurite", ukazao je ovaj Tviter korisnik.

Ubrzo je stigao odgovor od ministra.

"Slažem se sa Vama – prva stvar na stolu poslije izglasavanja budžeta od strane Skupštine biće garantni fondovi za kredite privredi. Ima puno vatri na sve strane, moramo ih rješavati jednu po jednu. Svakako ne brinite, nećemo vas zaboraviti", poručio je ministar.


IZVOR: Vebsajt CdM, 15.12.2020.


Naslov: Redakcija