Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: U planu revizija donacija za borbu protiv kovida

17.12.2020.


Državna revizorska institucija (DRI) planira da uradi reviziju uspjeha domaćih i međunarodnih donacija u vezi sa Kovidom-19, koja iznose više od osam miliona eura, najavio je član Senata vrhovne revizije Branislav Radulović

To će, kako je rekao, uraditi po uzoru na Evropski revizorski sud i većinu nacionalnih vrhovnih revizija.

Donacije za borbu protiv virusa korona počele su da se uplaćuju u martu, kada je u Crnoj Gori proglašena epidemija. Novac se isplaćivao na račun Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), na čijem čelu je do skoro bio Milutin Simović.

NKT više ne postoji.

"Sredstvima koja su obezbijeđena posredstvom Svjetske banke kontrolisala bi se u okviru finansijske revizije", pojasnio je Radulović.

Na pitanje da li će nova organizacija Vlade stvarati probleme u radu DRI, Radulović kaže: "Djelimično da u praćenju realizacije preporuka za ona ministarstva koja su bila subjekt revizije, a sada ne postoje u ranijem organizacionom obliku. Stoga smo pojedinim novim ministarstvima već uputi li odgovarajuće instrukcije ili urgencije kako da se za ranije završene revizije sprovedu izdate preporuke DRI".


IZVOR: Vebsajt RTCG, 14.12.2020.


Naslov: Redakcija