Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O LISTI PROIZVODA I NAČINU ISTICANJA OBAVJEŠTENJA O ROBI NA BRAJEVOM PISMU: Upućena inicijativa Ministarstvu ekonomije da se Pravilnik stavi van snage, ili da se njegova primjena odloži najmanje za šest mjeseci, uz neophodne korekcije. Privrednici navode da Pravilnik nije primjenjiv u praksi te da predstavlja biznis barijeru za trgovce


Pravilnik o listi proizvoda i načinu isticanja obavještenja o robi na Brajevom pismu ("Sl. list CG", br. 56/2016) nije primjenjiv u praksi i predstavlja biznis barijeru za trgovce, smatraju članovi Odbora udruženja trgovine Privredne komore (PKCG), dok u Ministarstvu ekonomije tvrde da su napravljene određene izmjene u cilju njegove lakše primjene.

Predsjednik Odbora trgovine, Stevan Karadaglić, naveo je da Pravilnik, koje je Ministarstvo ekonomije donijelo, predstavlja novu biznis barijeru.

"Pravilnikom je određeno isticanje deklaracije na Brajevom pismu za šampone i deterdžente za pranje rublja zapremine veće od pola litra", rekao je Karadaglić na sjednici Odbora udrženja trgovine.

On je podsjetio da su se PKCG i predstavnici Vlade zalagali za smanjenje svih biznis barijera, a sada imaju obrnutu situaciju da se uvodi jedna od biznis barijera.

"Sam Pravilnik je nedostatan, jer se po njemu ne može postupati. Ovo je još jedan primjer koji ide u prilog privrednika da se pravila ne smiju donositi jednostrano i bez saglasnosti privrede", ocijenio je Karadaglić.

On je precizirao da je upućena inicijativa Ministarstvu ekonomije da se Pravilnik stavi van snage, a ako ne može, da se odloži njegova primjena najmanje za šest mjeseci, uz neophodne korekcije.

Izvor: Izvor: Vebsajt RTCG, 16.11.2016.