Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SASTANAK PODODBORA O EKONOMSKIM I FINANSIJSKIM PITANJIMA I STATISTICI 17. NOVEMBRA 2015. GODINE


Ovogodišnji sastanak Pododbora o ekonomskim i finansijskim pitanjima i statistici će se održati u Podgorici 17. novembra 2015. godine.

 Sastankom će u ime Vlade Crne Gore kopredsjedavati generalni direktor u Ministarstvu finansija gđa. Bojana Bošković,  dok će u ime Evropske komisije kopredsjedavajući biti zamjenik šefa jedinice u Generalnom direktoratu EK za ekonomska i finansijska pitanja g. Uve Stam i zamjenik šefa jedinice u Generalnom direktoratu EK za susjedsku politiku i pregovore o proširenju g. Tomas Haglajtner.

Predstavnici crnogorskih institucija predstaviće kolegama iz Evropske komisije ažurirane i detaljne informacije o postignutom napretku u sljedećim oblastima:

  • makroekonomska stabilnost;
  • javne finansije;
  • razvoj i reforma finansijskog sistema;
  • jačanje konkurentnosti ekonomije i statistika.

Crnogorska strana je pred održavanje ovog sastanka uputila Evropskoj komisiji pisane priloge o temama o kojima će se raspravljati, što je uobičajena praksa koja omogućava efikasan i konstruktivan dijalog dvije strane.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo finansija, 16.11.2015.