Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE DVA KANDIDATA NVO-A ZA ČLANSTVO U ZAJEDNIČKOM KONSULTATIVNOM ODBORU IZMEĐU CRNE GORE I EVROPSKOG EKONOMSKOG I SOCIJALNOG KOMITETA: Rok za podnošenje predloga je 2. decembar 2015. godine


Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija je objavilo 16. novembra 2015. godine poziv nevladinim organizacijama za predlaganje dva kandidata NVO-a za članstvo u Zajedničkom konsultativnom odboru između Crne Gore i Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta.

Evropska komisija je 26. aprila 2011. godine donijela zvaničnu odluku o osnivanju Zajedničkog konsultativnog odbora između Crne Gore i Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta.

"Osnivanjem ovog tijela je uspostavljen unapređeniji nivo saradnje između države kandidata za članstvo u EU i tijela EU kojim se socijalni partneri i ostale organizacije civilnog društva pripremaju za buduću saradnju u EU nakon stupanja u članstvo", saopšteno je iz Ministarstva.

Zajednički konsultativni odbor čini šest crnogorskih predstavnika (po dva iz udruženja poslodavaca, sindikata i nevladinih organizacija) i šest predstavnika EESK (po dva iz sve tri grupe) i zadužen je da prati ekonomsku situaciju u Crnoj Gori i proces pregovora sa EU.

Zajednički konsultativni odbor se sastaje dva puta godišnje, a posljedjni Šesti sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva između EU i Crne Gore održan je 23. i 24. juna 2015. godine u sjedištu Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta u Briselu.

Rok za podnošenje predloga je 2. decembar 2015. godine.

Prijave kandidata za izbor u ZKO razmatraće petočlana komisija za izbor predstavnika NVO u ZKO, koju čine predstavnici: Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Ministarstva ekonomije, Socijalnog Savjeta Crne Gore i Kancelarije za saradnju sa NVO, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt RTCG, 16.11.2015.