Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

Ministarstvo odbrane u članstvu Međunarodnog logističkog koordinacionog centra


Potpisivanjem Note o pristupanju, Ministarstvo odbrane je primljeno u članstvo Međunarodnog logističkog koordinacionog centra (Multinational Logistics Coordination Center - MLCC).

Centar je internacionalna vojna organizacija sa sjedištem u Republici Češkoj, uspostavljen sa ciljem da koordinira međunarodnu logističku podršku kroz pružanje pomoći partnerima u planiranju logističke podrške u operacijama, kao i u obuci u oblasti logistike. Standardizacija i razvoj interoperabilnosti u logistici, te intenziviranje međunarodne saradnje i organizovanje logističkih vježbi su takođe prioriteti u radu Centra.

Pristupanje Međunarodnom logističkom koordinacionom centru je prepoznato kao prilika da se logistički kapaciteti i sposobnosti unaprijede kroz intenzivnu međunarodnu saradnju i aktivnosti koje su zasnovane na korišćenju NATO koncepta „SMART DEFENCE“ i  EU koncepta „POOLING AND SHARING.“

Zvanično predstavljanje Ministarstva kao novog člana MLCC-a, biće upriličeno sredinom oktobra 2015. godine, tokom sastanka Borda direktora ove organizacije.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo odbrane, 16.09.2015.