Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZA ZAJEDNIČKE PROJEKTE SRBIJE I CRNE GORE IZ SREDSTAVA PROGRAMA POTENCIJALNIM PODNOSIOCIMA PROJEKTNIH PREDLOGA NA RASPOLAGANJU 8,4 MILIONA EURA


Za zajedničke projekte Srbije i Crne Gore iz sredstava Programa potencijalnim podnosiocima projektnih predloga na raspolaganju će biti 8,4 miliona eura podrške EU.

Opšti cilj Programa koji teži da doprinese ekonomskom, društvenom i teritorijalnom razvoju programskog područja pretočen je u sljedeće tematske prioritete, koji se odnose na podsticanje zapošljavanja, mobilnosti radne snage i socijalne i kulturne inkluzije s obje strane granice, zaštitu životne sredine, podsticanje prilagođavanja klimatskim promjenama i njihovog smanjenja, te promociju turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa.

Program prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora u okviru finansijske perspektive 2014-2020 u Crnoj Gori obuhvata opštine Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik, Žabljak, dok u Republici Srbiji obuhvata opštine Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Vrnjačka Banja, Kraljevo, Novi Pazar, Raška, Tutin i Ivanjica.

"Sprovođenjem ovih projekata, stvaraju se temelji za dalju saradnju i razvoj prekogranične oblasti. Pored toga, institucije iz Crne Gore i Srbije stiču dragocjeno iskustvo u korišćenju fondova Evropske unije. Sprovođenjem projekata prekogranične saradnje, poruka o značaju evropskih integracija doseže do udaljenih i manje razvijenih krajeva", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Izvor: Vebsajt RTCG, 16.06.2016.