Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

FORMIRAN REGISTAR PRIVATNIH ZDRAVSTVENIH USTANOVA


Ministarstvo zdravlja formiralo je Registar svih privatnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, sa podacima o ispunjenosti opštih uslova za rad, propisanih Zakonom o zdravstvenoj zaštiti ("Sl. list RCG", br. 39/2004 i "Sl. list CG", br. 14/2010 i 40/2011 - dr. zakon), u cilju objedinjavanja i formiranja jedinstvene baze podataka.

Dio registra koji se odnosi na djelatnost privatne zdravstvene ustanove i kontakt informacije (adresa, telefon i e-mail) dostupan je na sajtu Ministarstva zdravlja, tako da građani sada mogu jednostavno i brzo da dobiju sve potrebne informacije o zdravstvenim ustanovama koje su im potrebne. Pored privatnih zdravstvenih ustanova, u registru su i sve javne zdravstvene ustanove.

Ministarstvo zdravlja je, u cilju formiranja jedinstvenog elektronskog registra i proširenja njegovog sadržaja potrebnim podacima, kontaktiralo sve privatne zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, proslijeđeni su im upitnici i na osnovu podataka dobijenih iz upitnika, ali i iz Centralnog registra privrednih subjekata, ažurirani su podaci iz postojećeg registra ustanova koji je postojao u Ministarstvu zdravlja i formirana jedinstvena baza podataka privatnih zdravstvenih ustanova.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo zdravlja, 16.06.2015.