Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA SJEDNICA RADNE GRUPE ZA PRIMJENU PREPORUKA OEBS/ODIHR: Usaglašen tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o biračkom spisku

16.11.2017.


Na sjednici Radne grupe za primjenu preporuka OEBS/ODIHR usaglašen je tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o biračkom spisku.

Poseban akcenat je stavljen na usklađenost Zakona o biračkom spisku sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. list CG", br. 79/2008, 70/2009, 44/2012 i 22/2017) u skladu sa sugestijama OEBS/ODIHR i predstavnika državnih organa koji su tokom prethodne sjednice iznijeli svoje prijedloge i sugestije u cilju obezbjeđivanja zaštite ličnih podataka.

Takođe, tokom sjednice predsjednica Radne grupe upoznala je članove o pristigloj inicijativi za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, koje su uputile Ženska politička mreža i još neka udruženja, nakon zaključenja Javnog poziva.

Dogovoreno je da članovi Radne grupe u petak, 17. novembra 2017. godine, razmatraju sve novopristigle komentare, prijedloge i sugestije.


IZVOR: Vebsajt Skupštine, 14.11.2017.


Naslov: Redakcija