Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O BUDŽETU CRNE GORE ZA 2018. GODINU

16.10.2017.


Izrada Nacrta zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu je u toku i on će u naredne dvije sedmice biti dostavljen Vladi na razmatranje, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Predstavnici tog Vladinog resora su, kako su ukazali, obavili razgovore sa potrošačkim jedinicama na temu izrade Zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu, kao i detaljnu analizu dospjelih zahtjeva.

"U skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti ("Sl. list CG", br. 20/2014 i 56/2014) i rokovima koji su precizirani, Ministarstvo finansija će do kraja oktobra uputiti Nacrt zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu Vladi na razmatranje", naveli su u Ministarstvu, na čijem je čelu ministar Darko Radunović.

Kako su istakli, većina potrošačkih jedinica je tražila povećanje sredstava u odnosu na ona koja su im bila opredijeljena Zakonom o budžetu Crne Gore za 2017. godinu ("Sl. list CG", br. 83/2016 i 42/2017).

Međutim, u Ministarstvu nijesu željeli da preciziraju koje potrošačke jedinice su tražile povećanje budžetskih sredstava i u kojem iznosu, ali su naveli da su svi zahtjevi u skladu sa njihovim akcionim planovima i usvojenim strategijama. Ovogodišnji budžet iznosi dvije milijarde eura.

Opštine su dužne da do 1. novembra dostave Ministarstvu finansija nacrte svojih budžeta, dok lokalne skupštine kasu moraju utvrditi do 1. decembra prethodne za narednu godinu. Prije usvajanja budžeta opštine su dužne da pribave pozitivno mišljenje Ministarstva.

Shodno Zakonu o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, Vlada mora do 15. novembra da dostavi Skupštini predlog budžeta.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 13.10.2017.


Naslov: Redakcija