Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O DOPRINOSIMA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE: Predviđeno smanjenje doprinosa poslodavcima sa 4,3 na 2,3 bruto zarade zaposlenog

16.07.2019.


Na sjednici Skupštine koja je zakazana za 22. jul nalazi se Predlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kojim se predviđa smanjenje doprinosa poslodavcima sa 4,3 na 2,3 bruto zarade zaposlenog.

Iz Vlade je ranije najavljeno da će smanjenje doprinosa važiti za julsku zaradu, što znači da bi ovaj zakon morao stupiti na snagu najkasnije nekoliko dana prije završetka jula, kako bi poslodavci obavili obračun i zarade isplatili 1. avgusta.

Praksa Skupštine je da sprovede glasanje kada se završi rasprava o svim tačkama na dnevnom redu, kojih u ovom slučaju ima 27, pa da pređe na glasanje, ali u slučaju hitnosti može za određeni predlog sprovesti glasanje čim se o toj tački završi rasprava.

Ovaj predlog stavljen je kao prva tačka dnevnog reda, pa Skupština može već 22. jula o njemu završiti raspravu i sprovesti glasanje. Ukoliko predlog budu usvojen odmah ga mora poslati predsjedniku na potpis, a on Službenom listu na objavljivanje. U predlogu piše da stupa na snagu danom objavljivanja. Mnogi poslodavci obračun zaradi počinju već 25. u mjesecu.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Goran Kapor, 10.7.2019.


Naslov: Redakcija