Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O POREZU NA DOHODAK FIZIČKIH LICA: Uvećati porez na zarade iznad 524 eura

16.06.2020.


Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, koji je podnio nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, ušao je u skupštinsku proceduru. Dopuna se odnosi na višu poresku stopu na zarade veće od prosječnih. Neto prosječna zarada u Crnoj Gori iznosi 524, odnosno 786 eura bruto.

"Na lična primanja koja su iznad prosječne mjesečne bruto zarade ostvarene u prethodnoj godini u Crnoj Gori, prema podacima organa nadležnog za poslove statistike, stopa poreza na dohodak iznosi 15 odsto na iznos primanja iznad prosječne zarade", istaknuto je u dokumentu.

U predlogu se pojašnjava da su razlozi za dopunu sadržani u potrebi da se u sklopu mjera za saniranje ekonomskih posljedica pandemije korona virusa ostvare dodatni prihodi budžeta, uz primjenu principa solidarnosti.

"Za sprovođenje ovog zakona nije potrebno obezbijediti dodatna finansijska sredstva. Naprotiv, primjenom zakona biće ostvarena dodatna finansijska sredstva", istaknuto je u predlogu.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 12.06.2020.


Naslov: Redakcija