Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

TOKOM EPIDEMIJE COVID-19 SUDOVI RIJEŠILI 97 ODSTO PREDMETA

16.06.2020.


Pravosudni sistem pokazao se efikasnim i odgovornim tokom trajanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti radi sprječavanja širenja koronavirusa, u periodu od 16. marta do 1. juna ove godine, ocijenila predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, na sastanku sa predsjednicima svih crnogorskih sudova.

Kako se ističe u saopštenju Vrhovnog suda, u tom periodu, sudovi su primili 14.639 predmeta, od kojih je riješen 14.231 ili 97,21 odsto.

"Sudovi su bili na prvoj liniji odbrane, a zaposleni su, uprkos brojnim problemima, kroz profesiju adekvatno odgovorili zadatku da zaštite građane i državu i na taj način značajno doprinijeli da Crna Gora danas ima status corona free države", ukazala je Medenica.

Na sastanku, poseban akcenat, osim predmeta povodom kršenja mjera zaštite od širenja Kovid-19, stavljen je i na predmete koji su formirani nakon skrnavljenja državnih simbola.

Predsjednici sudova podržali su stav predsjednice Vrhovnog suda, da odgovor sudova na skrnavljenje državnih simbola i spomenika koji su podignuti u čast onih koji su poginuli u borbi protiv fašizma, mora biti odlučan i jedinstven.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 12.06.2020.


Naslov: Redakcija