Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REGIONALNA PR KONFERENCIJA "ODNOSI PR SLUŽBI I MEDIJA U PROCESU EUROATLANTSKIH INTEGRACIJA" ODRŽANA U PETROVCU


Regionalna PR konferencija "Odnosi PR službi i medija u procesu euroatlantskih integracija", otvorena je 15. juna 2015. godine u hotelu Palas u Petrovcu. Konferenciju je organizovalo Ministarstvo odbrane Crne Gore uz podršku Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori.

U uvodnom dijelu učesnicima Konferencije obratili su se državni sekretar Ministarstva odbrane Crne Gore Bojan Šarkić, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Jan Viting i načelnik Službe za odnose sa javnošću i protokol Ministarstva odbrane CG puk doc dr Mehmedin Tahirović.

Državni sekretar Ministarstva odbrane CG Bojan Šarkić pozdravljajući učesnike konferencije posebno je naglasio ulogu medija ocijenivši je izuzetno važnom za uspješnost procesa integracija.

U svom obraćanju ambasador UK Jan Viting ponovio je da Ujedinjeno Kraljestvo podržava u potpunosti i bezrezervno Crnu Goru na njenom evroatlantskom putu. On je ocijenio da se širenje EU i NATO pokazalo kao veliki uspjeh, doprinoseći ne samo prosperitetu i bezbjednosti već i demokratiji i vladavini prava. Naglasio je da su prijetnje individualnoj i kolektivnoj bezbjednosti brojne i raznovrsne, i da niko nije u potpunosti imun na te prijetnje, ocjenjujući da je zajednička kolektivna bezbjednost uvjek bolja od samostalnog nastupa. Takođe, istakao je da su vrijednosti EU i NATO istovjetne, kao i da proces evroatlantskih integracija doprinosi dijeljenju zajedničkih vrijednosti izmedju partnena. Ambasador Whitting je naglasio da je dobro informisano javno mnjenje od velikog značaja, a da ga ne možemo imati bez lako dostupnih, tačnih i razumljivih informacija, i u tom pravcu uloga medija je nezamjenljiva.

Pukovnik Tahirović je istakao je da je regionalna saradnja jedan od prioriteta vanjske politike Crne Gore, a time i regionalna stabilnost, te ovu konferenciju ocijenio dijelom ulaganja u projekat bezbjednosti regiona.

Učesnici na konferenciji su predstavnici PR službi ministarstava odbrane Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore, predstavnici NATO, novinari iz Crne Gore, kao i novinari zemalja iz regiona.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo odbrane, 15.06.2015.