Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MISIJA SVJETSKE BANKE ZA POLJOPRIVREDU U POSJETI CRNOJ GORI: Osim praćenja programa za grantove u okviru MIDAS i IPARD like projekata, u fokusu predstavnika SB biće i ostale aktivnosti koje se podržavaju kroz MIDAS projekat - jačanje sistema bezbjednosti hrane i kapaciteta institucija u resoru poljoprivrede


Predstavnici Svjetske banke zaduženi za praćenje implementacije projekata u oblasti poljoprivrede boraviće tokom ove sedmice u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Misija Svjetske Banke na čelu sa gospodinom Danijelom Gerberom posjetiće Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sa ciljem da se obavi redovna procedura revizije MIDAS i IPARD-like projekata.

Revizija obuhvata pregled trenutnog statusa aplikacija i izvršenih isplata. Osim praćenja programa za grantove u okviru MIDAS i IPARD like projekata, u fokusu predstavnika SB biće i ostale aktivnosti koje se podržavaju kroz MIDAS projekat - jačanje sistema bezbjednosti hrane i kapaciteta institucija u resoru poljoprivrede.

Svjetska banka je više puta do sada istakla da je implementacija projekata podrške poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori izuzetno uspješna, da su postignuti rezultati vidljivi na terenu, te da Crna Gora može biti dobar primjer drugim zemljama.

Na nedavno održanom skupu Svjetske banke u Vašingtonu iskustvo Crne Gore predstavljeno je zemljama članicama na najvišem nivou. U cilju daljeg prenošenja crnogorskog iskustva, predstavnici Ministarstva će krajem maja u Sarajevu predstaviti način i efekte implementacije projekata podrške razvoju poljoprivrede, koje je podržala Svjetska banka.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 13.05.2016.