Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA: Potrošači nijesu adekvatno upoznati sa svojim pravima

16.03.2018.


Ministarstvo ekonomije apelovalo je na sve potrošače da koriste svoja zakonom omogućena potrošačka prava.

Čestitajući građanima Svjetski dan prava potrošača, iz Ministarstva ekonomije saopštili su da je, prema podacima Uprave za inspekcijske poslove, u prošloj godini primljeno 716 žalbi potrošača, kojima su prijavljene 723 nepravilnosti.

Žalbe su se, pojasnili su, između ostalog, odnosile na nedostatak kod cijene, usluge, nedostatak na robi, prigovor za ostvarivanje prava iz garancije...

"Za prva dva mjeseca ove godine primljeno je 98 žalbi potrošača u okviru kojih je prijavljeno 105 nepravilnosti. Ministarstvu ekonomije se tokom prošle godine obratilo više od 100 građana koji su tražili pomoć i savjete pri rješavanju sporova, dok je Savjetovalište za zaštitu potrošača od svog osnivanja u novembru asistiralo u oko 40 predmeta u kojima su građani tražili zaštitu potrošačkih prava, ali i svakodnevno pružalo informacije o načinu zaštite potrošačkih prava na zahtjev građana", navodi se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 15.03.2018.


Naslov: Redakcija