Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU AGENCIJE ZA ZAŠTITU LIČNIH PODATAKA I SLOBODAN PRISTUP INFORMACIJAMA CRNE GORE I POVERENIKA ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI REPUBLIKE SRBIJE

15.12.2017.


Prepoznajući prijateljske odnose između dvije zemlje i značaj za nastavak i jačanje bilateralskih odnosa u oblasti zaštite ličnih podataka i slobodnog pristupa informacijama, u želji da se i dalje razvija saradnja u procesu sprovođenja odgovarajućih zakona, u Podgorici je potpisan Memorandum o saradnji između Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Crne Gore i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Memorandum su potpisali Predsjednik Savjeta Agencije Muhamed Gjokaj i Poverenik Rodoljub Šabić.

Kako su istakli, Memorandum predstavlja formalnu osnovu za nastavak dobre saranje dvije institucije koje se bave zaštitom ličnih podata i slobodnim pristupom informacijama. Zajednička težnja potpisnika je osnaživanje prava javnosti da zna, prije svega kroz afirmaciju proaktivnog pristupa informacijama, kao i razmjena iskustava u oblasti zaštite ličnih podataka kao dobra polazna osnova u donošenju odluka.


IZVOR: Vebsajt Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, 13.12.2017.