Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O UREĐENJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Upućen prijedlog Savjeta za regulatornu reformu i unapređenje poslovnog ambijenta da se period javne rasprave produži, kao i da se razmotre sugetije vezano za imovinsko-pravne odnose iz Nacrta zakona


Organizacija Montenegro Biznis Alijansa organizovala je Okrugli sto na temu Nact zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, a pored predstavnika organizatora raspravi su prisustvovali i članovi Odbora MBA za građevinarstvo, članovi MBA, predstavnici Američke privredne komore u Crnoj Gori, Uprave za nekretnine.

Uvodničari na okruglom stolu su bili: Vladimir Čvorović, predsjednik odbora MBA za građevinarstvo, Zoran Tomić, ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma, i Nada Stanišić, takođe član pomenutog Odbora MBA. Okruglim stolom predsjedavala je Vesna Daković, ekonomski savjetnik MBA.

Zoran Tomić u ime predlagača, saopštio je osnovne izmjene u Nacrtu zakona u odnosu na važeći Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata ("Sl. list CG", br. 51/2008, 40/2010 - dr. zakon, 34/2011, 47/2011 - ispr., 40/2011 - dr. zakon, 35/2013, 39/2013 - ispr. i 33/2014). Nakon toga je predsjednik Odbora MBA saopštio aktivnosti Odbora i konkretne aktivnosti u dijelu izrade teksta Nacrta zakona.

Nada Stanišić ispred Odbora za građevinarstvo MBA obavijestila je prisutne o primjedbama na Nacrt zakona u dijelu koji se odnosi na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Takođe, obavješteni su prisutni da je upućen prijedlog Savjeta za regulatornu reformu i unapređenje poslovnog ambijenta da se period javne rasprave produži, kao i da se razmotre sugetije vezano za imovinsko-pravne odnose iz Nacrta zakona.

Izvor: Vebsajt CdM, 14.12.2015.