Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SAVJET STRANIH INVESTITORA: Unaprijediti uslove poslovanja u Crnoj Gori


Savjet stranih investitora dodatno će intenzivirati sve tekuće aktivnosti na unaprijeđenju uslova poslovanja u Crnoj Gori, kao i na privlačenju novih članova, ocijenjeno je na godišnjoj sjednici Skupštine te asocijacije.

Najvažnije teme na dnevnom redu sastanka, kako je saopšteno, bile su izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Savjeta, kao i usvajanje finansijskog izvještaja.

Za predsjednika Upravnog odbora Savjeta izabran je Miroslav Hiršl, a za njegove članove Nela Belević, Savo Đurović, predstavnik Azmont Investments, Rashad Rasul i Giulio Moreno iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Na sastanku je, takođe, konstatovano da Savjet sada ima 28 članova, koji obezbjeđuju oko 7,5 hiljada radnih mjesta u Crnoj Gori, uz godišnji promet koji predstavlja oko 25 odsto procijenjenog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

"Tempo rada Savjeta u narednoj godini biće veoma dinamičan, jer će se raditi na razvijanju i realizaciji velikog broja ideja", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt RTGC, 14.10.2015.