Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD 15. SEPTEMBRA 2017. GODINE PRIJAVE POSLODAVACA ZA PROGRAM STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA LICA SA STEČENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

15.09.2017.


Prijavljivanje poslodavaca koji žele da učestvuju u Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem počinje 15. septembra 2017. godine. Zavod za zapošljavanje i Uprava za kadrove javno su pozvali poslodavce da se uključe u Program. Slobodne radne pozicije mogu prijaviti do 16. oktobra 2017. godine.

Poslodavci iz realnog sektora prijave dostavljaju područnoj jedinici Zavoda, odnosno birou rada, prema sjedištu poslodavca i preko portala elektronske uprave portal eUprave, koji se nalazi na adresi www.euprava.me.

Državni organi institucije nadležne za poslove obrazovanja, zdravstva, policije, vojske i kulture, privredna društva u većinskom državnom vlasništvu, kao i javne službe čiji je osnivač opština, advokatske kancelarije, notari, izvršitelji, turističke organizacije, političke partije prijave podnose Upravi za kadrove.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Na evidenciji Zavoda trenutno je registrovano 988 visokoškolaca bez odrađenog pripravničkog i oni su potencijalni korisnici Pograma stručnog osposobljavanja.

Njihov broj nije konačan, zbog toga što će u međuvremenu, dok ne počne prijavljivanje visokoškolaca, dosta njih diplomirati, pa se prijaviti u evidenciju.

Stručno osposobljavanje visokoškolaca traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.


IZVOR: Vebsajt CdM, 14.09.2017.


Naslov: Redakcija