Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISAN UGOVOR O SARADNJI INVESTICIONO RAZVOJNOG FONDA CG I SLOVENAČKE BANKE ZA IZVOZ I RAZVOJ

15.09.2017.


Predstavnici Investiciono razvojnog fonda Crne Gore (IRF) i Slovenačke banke za izvoz i razvoj (SID) potpisali su danas u Celju sporazum o saradnji između te dvije institucije.

Sporazum su potpisali predsjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević i predsjednik Uprave SID-a, Sibil Svilan.

Iz IRF-a je saopšteno da su potpisivanju ugovora prisustvovali i ministri ekonomije Crne Gore i Slovenije, Dragica Sekulić i Zlatko Počivalšek.

Crnogorska delegacija, kao i 30 privrednika iz različitih djelatnosti i oblasti poslovanja, učestvuje na Međunarodnom sajmu obrta i preduzetništva, koji je u utorak počeo u Celju.

"Sporazum će omogućiti uspostavljanje bliže saradnje između IRF-a i SID-a, u cilju jačanja bilateralnih ekonomskih odnosa i podsticanja razvoja preduzetništva u Crnoj Gori i Sloveniji, na obostrano zadovoljstvo i interes", navodi se u saopštenju.

Vukčević je ukazao da potpisivanje sporazuma predstavlja značajan instrument, koji će omogućiti dalju saradnju između Crne Gore i Slovenije.

On je naveo da će posebna pažnja biti posvećena obezbijeđenju finansijskih sredstava za preduzetnike u Crnoj Gori i Sloveniji za projekte koji će se realizovati u dvije države.

Vukčević smatra da je to šansa da obje institucije obezbijede značajno povoljnija sredstva na međunarodnom tržištu za slovenačke i crnogorske privrednike.

"Ovo je prilika da crnogorski preduzetnici i na sajmu, ali i u saradnji sa drugim institucijama u Sloveniji, nauče i vide šta ih očekuje kada Crna Gora bude članica Evropske unije (EU)", zaključio je Vukčević.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 13.09.2017.


Naslov: Redakcija