Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

KONFERENCIJA O EKONOMIJI MONTENEGRO 2016 BIĆE ODRŽANA 27. I 28. OKTOBRA 2016. GODINE


Privredna komora Crne Gore organizuje šestu Konferenciju o ekonomiji Montenegro 2016, koja će se održati 27. i 28. oktobra 2016. godine u hotelu Splendid, u Budvi. Ove godine Privredna komora Konferenciju organizuje u saradnji sa Istočnim odborom njemačke privrede

Godišnje Konferencije o ekonomiji, koje Komora organizuje, posebno su dobile na značaju nakon Berlinske konferencije, održane 2014. godine, kada se ovaj skup našao u Završnoj berlinskoj deklaraciji predsjednika Vlada Zapadnog Balkana i EU.

Kako je najavljeno na ovogodišnjem Samitu u Parizu, 4. jula, nastavak Samita o Berlinskom procesu na nivou privrede je upravo Konferencija u Budvi.

Konferenciju o ekonomiji Montenegro 2016 će otvoriti Predsjednik Crne Gore, dok će drugog dana Konferencije predsjednik Vlade, u razgovoru sa predsjednikom Privredne komore Crne Gore, govoriti o ekonomskim kretanjima tokom decenije crnogorske nezavisnosti, kao i o regionalnoj perspektivi.

Ministri ekonomije zemalja Zapadnog Balkana, predsjednici privrednih komora, privrednici iz zemlje, Regiona i zemalja EU, istaknuti ekonomske teoretičari, kao i predstavnici međunarodnih finansijskih organizacija biće panelisti tokom ovog dvodnevnog skupa.

Očekuje se da Konferencija okupi oko 500 učesnika. Inače, ovaj najveći regionalni ekonomski skup, dobiće ove godine i dodatnu vrijednost kroz organizovanje bilateralnih susreta privrednika iz Crne Gore, Regiona, Njemačke, Austrije i Francuske.

Izvor: Izvor: Vebsajt Privredne komore CG, 14.09.2016.