Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN SASTANAK KOORDINACIONOG TIJELA ZA SARADNJU PORESKE UPRAVE I UNIJE POSLODAVACA


13. septembra 2016. godine u Poreskoj upravi je održan redovni sastanak koordinacionog tijela za saradnju Poreske uprave i Unije poslodavaca Crne Gore, na kojem se prezentovane tekuće aktivnosti Poreske uprave i strateški ciljevi za naredni period 2017. - 2020. godine.

Sastanku je prisustvovao rukovodstvo Poreske uprave na čelu sa direktorom, Miomirom M. Mugošom, i predsjednica Unije poslodavaca, Svetlana Vuksanović, sa saradnicima.

Tokom sastanka predstavnici Poreske uprave upoznali su prisutne sa ostvarenjem naplate prihoda za prethodnih 8 mjeseci 2016. godine, napori na jačanju poreske discipline i rezultati pilot projekta uspostavljanja naplatnog kol-centra za obezbjeđenje poreskih prijava i poreskih uplata, kao i strateška opredjeljenja Poreske upave za period 2017.-2020. godinu, koja obuhvataju ulaganje u kapacitete ljudskih resursa uz novu organizacionu strukturu, nabavku integrisanog informacionog sistema, pružanje usluga poreskim obveznicima, borbu protiv sive ekonomije i efektivno upravljanje poreskim dugovanjima.

Predsjednica Unije poslodavaca pozdravila je dosadašnje napore i ostvarene rezultate Poreske uprave, sa posebnim osvrtom na činjenicu da se planiranje i realizacija aktvinosti vrše poštujući principe transparentnosti i otvorene komunikacije sa privrednicima i građanima.

Na sastanku je dogovoreno da će u skladu sa protokolom o saradnji Poreske uprave i Unije poslodavaca Crne Gore na narednim koordinacionim sastancima biti riječi i o mogućnostima daljeg smanjenja administrativnog i legislativnog opterećenja za poreske obveznike u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa i jačanja poreske discipline.

Izvor: Izvor: Vebsajt Poreska uprava, 13.09.2016.