Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REFORMA PRAVOSUĐA: Obuke za sudije i tužioce od velikog značaja

15.07.2020.


Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu protekle godine organizovao je 203 dana obuke, u kojima su učestvovala 32 polaznika od kojih je njih devetoro izabrano za sudije i državne tužioce, saopšteno je tokom posjete Centru, predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i predsjednice Sudskog savjeta Vesne Simović-Zvicer.

Predsjednice Medenica i Simović-Zvicer, istakle su da su ovo značajni podaci i da vjeruju da će se zajedničkim radom svih iz svojih nadležnosti, nastaviti aktivnosti u cilju jačanja stručnih kapaciteta, znanja i vještina sudija.

Od ukupnog broja aktivnosti, u Crnoj Gori su organizovane 82 kontinuirane obuke za sudije i državne tužioce, u trajanju od 178 dana, dok su regionalne i evropske institucije za obuku organizovale 32 obuke van Crne Gore, u kojima su, uz posredovanje Centra, učestvovala 72 predstavnika crnogorskog pravosuđa, istakla je Lakić.

Na sastanku, koji je više puta odgađan zbog poštovanja mjera NKT-a u cilju suzbijanja Covid-19, razmijenjena su mišljenja o rezultatima sprovedenih obuka kandidata koji se nalaze na inicijalnoj obuci. Naglašen je značaj kontinuiranog unaprijeđenja programa obuka, ujednačavanja metodologije i primjena novih metoda edukacije.

Medenica i Smović-Zvicer, čestitale su Ljiljani Lakić izbor za predsjednicu Upravnog odbora Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, koja je na ovu fukciju izabrana krajem prošle godine, iz reda državnih tužilaca.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 07.07.2020.


Naslov: Redakcija