Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Održana sjednica Biroa za operativnu koordinaciju


Biro za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor, kojim predsjedava potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa, Duško Marković, održao je 12. juna 2015. godine svoju petu sjednicu.

Na sjednici su razmatrane informacije i analize nadležnih organa u vezi primjene Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, posebno u kontekstu održavanja fudbalske utakmice Crna Gora - Rusija, u martu ove godine. U vezi s tim, Biro je donio odgovarajuće zaključke, što se između ostalog odnosi na konkretne korake koji će se preduzeti na unapređenju i usaglašavanju zakonodavstva u toj oblasti.

Imajući u vidu aktuelnu bezbjednosnu situaciju, naročito u pogledu razvoja događaja na regionalnom planu, Biro je dao smjernice nadležnim službama i organima za sprovođenje zakona da dodatno pojačaju aktivnosti na planu zaštite nacionalnih interesa, sigurnosti i bezbjednosti građana.

Ocijenjeno je da je kvalitetna međuinstitucionalna, regionalna i međunarodna partnerska saradnja od ključnog značaja za odgovor na potencijalne prijetnje i izazove sa kojima se region Zapadnog Balkana trenutno suočava, u kontekstu globalnih bezbjednosnih prijetnji i izazova.

Izvor: Press služba Vlade Crne Gore, 12.06.2015.