Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA ZA NACIONALNU BEZBJEDNOST: Usvojeni prijedlozi Nacionalnih prioriteta u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala za period 2016-2017. godine i Nacionalnog obavještajnog modela utvrđivanja prioriteta, upravljanja i dodjele zadataka u oblasti suprostavljanja teškom i organizovanom kriminalu


Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim predsjedava predsjednik Vlade, održao je 13. aprila 2016. godine svoju VII sjednicu.

Na sjednici je razmatran i usvojen prijedlog Nacionalnih prioriteta u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala za period 2016-2017. godine i prijedlog Nacionalnog obavještajnog modela utvrđivanja prioriteta, upravljanja i dodjele zadataka u oblasti suprostavljanja teškom i organizovanom kriminalu.

Vijeće je takođe analiziralo aktuelne bezbjednosne prilike u kontekstu najnovijih terorističkih događanja u regionu, i mogućnost nastavka terorističkih prijetnji po nacionalnu bezbjednost.

Vijeće je zaključilo da je terorizam ozbiljna prijetnja međunarodnom miru i bezbijednosti, ocijenivši da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, uz zahtjev i preporuku svim nadležnim organima za preduzimanjem efikasnih mjera i aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju očuvanja nacionalne bezbjednosti.

Vijeće je ukazalo na neophodnost međuinstitucionalne, regionalne i međunarodne saradnje, posebno sa aspekta ugožavanja bezbjednosti od mogućih terorističkih prijetnji.

Na sjednici su razmatrana i druga pitanja iz nadležnosti Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Izvor: Press služba Vlade Crne Gore, 13.04.2016.