Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNI POZIV ZA UKLJUČENJE U POSTUPAK PRIPREME PRIJEDLOGA ZAKONA O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI


Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG" br. 12/2012), Ministarstvo zdravlja, upućuje javni poziv zainteresovanoj javnosti (građanima, pravnim licima i preduzetnicima, Uniji poslodavaca, sindikalnim organizacijama, zdravstvenim ustanovama, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, organima lokalne uprave, Zajednici opština Crne Gore, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim subjektima za pitanja koja se uređuju ovim zakonom) da se uključe u postupak pripreme Prijedloga zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu zdravlja, na adresu: Podgorica, Rimski trg br. 46, na fax 078/113-128 ili na e-mail milica.golubovic@mzd.gov.me.

Lice ovlašćeno za koordinaciju konsultacija sa zainteresovanim subjektima je Milica Golubović, samostalni savjetnik (tel 020/482-329).

Ovim zakonom uređuje se zaštita stanovništva od zaraznih bolesti, mjere za njihovo sprječavanje i suzbijanje kao i sprovođenje epidemiološkog nadzora. Donošenjem ovog zakona izvršiće se i harmonizacija sa pravnom tekovinom EU, kojom je uređena oblast zaraznih bolesti, praćenje, rano upozoravanje i suzbijanje ozbiljnih prekograničnih prijetnji zdravlju.

Ministarstvo zdravlja će sve prispjele predloge i sugestije razmotriti i sačiniti izvještaj koji će objaviti na svojoj internet stranici.

Radnu verziju Zakona možete preuzeti ovdje.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo zdravlja, 13.04.2016.