Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VRHOVNI SUD: Imenovana Komisija za izbor članova Sudskog savjeta

15.03.2018.


Branka Lakočević, predsjendica Upravnog suda Crne Gore (predsjednica), Mušika Dujović, predsjednik Apelacionog suda Crne Gore (član) i Hilmija Sujković, predsjednik Osnovnog suda u Plavu (član), čine komisiju za izbor članova Sudskog savjeta.

Tako je odlučeno na proširenoj sjednici Vrhovnog suda Crne Gore na kojoj je razmatran predlog sjednica sudija svih sudova.

"Komisija za izbor sprovodi postupak pripreme lista kandidata za izbor članova Sudskog savjeta iz reda sudija i postupak izbora članova Sudskog savjeta iz reda sudija na Konferenciji sudija", saopšteno je iz Vrhovnog suda Crne Gore.

Oni napominju da se Komisija za izbor bira najkasnije tri mjeseca prije isteka mandata Sudskog savjeta, na vrijeme od četiri godine a, kako su kazali, njeni članovi ne mogu biti kandidati za članove Sudskog savjeta.

"Proširenu sjednicu Vrhovnog suda čini Opšta sjednica Vrhovnog suda i predsjednici Apelacionog suda, Upravnog suda, Privrednog suda i viših sudova", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 14.03.2018.


Naslov Redakcija