Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SASTANAK ZAJEDNIČKOG ODBORA CRNE GORE I ALBANIJE U KONTEKSTU PRISTUPANJA EU 15. MARTA 2016. GODINE


U Podgorici će 15. marta 2016. godine biti održan prvi sastanak Zajedničkog odbora za primjenu Sporazuma o saradnji vlada Crne Gore i Albanije u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji.

Sastanak će, sa crnogorske strane, otvoriti državni sekretar za evropske integracije Aleksandar Andrija Pejović a, u ime Vlade Albanije, ministarka za evropske integracije Kljajda Đoša.

Tema prvog sastanka Zajedničkog odbora biće predstavljanje tekućih aktivnosti i budućih obaveza iz procesa pristupanja EU i, u tom kontekstu, razmatranje mogućnosti unapređenja i konkretizacije saradnje dvije države u toj oblasti.

Učesnici sastanka razmijeniće mišljenje o usklađivanju zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU, i u tom dijelu, crnogorska strana predstaviće iskustva u razvoju i sprovođenju Programa pristupanja Crne Gore EU 2016-2018. Takođe, crnogorska strana će predstaviti i svoje iskustvo iz pristupnih pregovora, kao i rezultate i planirane aktivnosti u pogledu korišćenja sredstava iz fondova EU koja su na raspolaganju iz nacionalne i višekorisničke IPE, kao i programa prekogranične saradnje.

Sastanak će se održati u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, sala 119 na III spratu, s početkom u 10.30 sati.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, 14.03.2016.