Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

EVROPSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVOJ: Podrška Crnoj Gori kroz projekte za povećanje konkurentnosti privatnog sektora, investicije u infrastrukturu i u oblasti zelene ekonomije

15.02.2017.


Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) želi da u narednom periodu podrži Crnu Goru kroz projekte za povećanje konkurentnosti privatnog sektora, investicije u infrastrukturu kao i u oblasti zelene ekonomije, saopštili su predstavnici EBRD-a, prevođeni članom Borda direktora EBRD-a za Crnu Goru Hajncom Kaufmanom, na sastanku sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Ova tri stuba buduće Strategije saradnje EBRD-a sa Crnom Gorom, koja bi trebalo uskoro da bude usvojena, kako je kazao Marković, komplementarna su sa ciljevima Vlade Crne Gore.

Premijer je podsjetio da je razvoj i društveni rast prioritet u radu Vlade kao i da je namjera da se ove godine ostvari rast ekonomije od 3,2 odsto. Istakao je da je zaduživanje predviđeno za razvojne, kapitalne projekte, a ne za tekuću potrošnju. U tom kontekstu, posebno je istakao projekte u oblasti turizma, energetike, putne infrastrukture i poljoprivrede.

Na sastanku je posebno naglašen potencijal povezivanja poljoprivredne proizvodnje i turizma gdje, prema ocjeni Markovića, Crna Gora ima ogroman potencijal.

Premijer je zahvalio na odličnoj saradnji i velikoj podršci EBRD-a razvoju države kroz 508 miliona eura uloženih kroz 54 projekta.

Osim ekonomskih i strukturnih reformi važnih za stvaranje boljih uslova za život, na sastanku je posebno istaknut značaj integracije u EU i NATO, koji su važni za očuvanje mira i stabilnosti ne samo u Crnoj Gori već i regionu i Evropi.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 13.02.2017.


Naslov: Redakcija