Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

RADNI SASTANAK NA TEMU "KAZNA RADA U JAVNOM INTERESU" 15. I 16. FEBRUARA 2016. GODINE


Ministarstvo pravde Crne Gore u saradnji sa Centrom za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije (CILC) i Holandskim Helsinškim komitetom, organizuje u ponedeljak 15. februara i utorak 16. februara 2016. godine, u hotelu "Aurel" u Podgorici sa početkom u 10:00 časova, dvodnevni radni sastanak na kojem će uzeti učešće sudije svih osnovnih sudova u Crnoj Gori.

Sastanak će otvoriti generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde Crne Gore, gđa Slavica Rabrenović i koordinatorka jedinice za vladavinu prava za Zapadni Balkan u Ambasadi Kraljevine Holandije u Beogradu, gđa Onny Jalink.

Tokom radnog sastanka, najviše pažnje će biti posvećeno značaju izricanja kazni rada u javnom interesu i izvršenju kazni od strane Direkcije za uslovnu slobodu Ministarstva pravde. Sudije i probacioni službenici iz Kraljevine Holandije i Crne Gore će razmijeniti iskustva u pogledu sprovođenja kazne rada u javnom interesu i razmatrati načine unaprijeđenja rada Direkcije za uslovnu slobodu u Crnoj Gori.

Radni sastanak se organizuje u sklopu holandsko-crnogorskog projekta "Podrška probacionoj službi i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori", koji je finansiran kroz Matra-CoPROL program Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije. 

Izvor: Vebsajt Ministarstvo pravde, 13.02.2016.