Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

JP MORSKO DOBRO: Poništeni raspisani tenderi za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu


Objavljeni javni pozivi za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu nijesu usklađeni sa Odlukom o objavljivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup djelova morskog dobra prema i Odlukom kojom se usvajaju javni pozivi za zakup javnih kupališta, saopšteno je iz Morskog dobra

"Zapravo, u Odluci o objavljivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup djelova morskog dobra prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra, kao obavezan sadržaj ponude, za fizička koja konkurišu na tenderu, navedeno je da je neophodno da ponuđač dostavi potvrdu Poreske uprave da su uredno izvršene sve obaveze po osnovu plaćanja poreza i doprinosa, dok je u Javnom pozivu tražena potvrda Uprave lokalnih javnih prihoda prebivališta ponuđača da su uredno izvršene sve obaveze po osnovu plaćanja poreza i doprinosa", pojasnili su iz Morskog dobra.

Naveli su da je do greške došlo zbog nesaglasnosti navedenog stava iz Javnog poziva sa stavom Odluke koji se odnosi na navedeno pitanje.

"Navedena greška čini formalni nedostatak postupka koji bi mogao usloviti naknadno poništenje odluka eventualno donijetih na osnovu takvog Poziva. U takvoj situaciji mogle bi nastati štete po buduće korisnike i posledice po normalno funkcionisanje kupališta. Iz navedenih razloga zaustavljen je postupak vrednovanja ponuda i informacija o nastalom problemu je dostavljena Upravnom odboru", saopšteno je iz Morskog dobra.

Izvor: Vebsajt RTCG, 11.02.2016.