Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MIPA I MFIC POTPISALI MEMORANDUM O SARADNJI


Direktor Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija (MIPA), Miloš Jovanović i predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori (MFIC), Miroslav Hiršl, potpisali su Memorandum o saradnji.

Memorandum definiše tačke saradnje, kojima se precizira zajednički cilj stabilnosti i rasta crnogorske ekonomije, uz pomoć stranih direktnih investicija SDI.

"Dogovoreno je sinergetsko djelovanje na više polja. Saradnja među potpisnicima Memoranduma treba da omogući i podstiče realizaciju zajedničkih projekata u kojima privatni i javni sektor udružuju svoje resurse i stručna znanja kako bi, njihovim adekvatnim angažovanjem, doprinijeli unapređenju investicionog ambijenta u Crnoj Gori", saopšteno je iz MIPA.

Jedna od tačaka memoranduma odnosi se na saradnju pri analiziranju uticaja postojećeg zakonodavstva Crne Gore na poslovni ambijent u zemlji i predlaganju novih rješenja u cilju kreiranja boljeg pravnog okvira koji će Crnu Goru učiniti atraktivnijom destinacijom za strana ulaganja i udruživanju napora na uklanjanju preostalih barijera poslovanju.

"Strani investitori, koji su realizovali projekte u Crnoj Gori, jedan su od najboljih kanala za dovođenje novih i kredibilnih investitora u našu zemlju. Potencijalni investitori, naravno, konsultuju postojeće investitore o njihovom poslovanju i iskustvu u državi. Takođe, prenos znanja je jedan od najbitnijih faktora kojim strani investitor doprinosi unapređenju biznis ambijenta u našoj zemlji", zaključili su Jovanović i Hiršl.

U saopštenju MIPA se dodaje da Vlada Crne Gore konstantno radi na smanjenju barijera za poslovanje, a strani investitori konstruktivnim prijedlozima doprinose tom cilju.

Izvor: Vebsajt CdM, 12.12.2015.