Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SJEVERNOATLANTSKI SAVJET NATO-A U PRVOJ POSJETI CRNOJ GORI


Sjevernoatlantski savjet NATO (NAC), najvažnije tijelo Alijanse, 14. oktobra 2015. godine će doputovati u prvu zvaničnu posjetu Crnoj Gori. Savjet, kojim predsjedava generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, će boraviti u Crnoj Gori 14. i 15. oktobra 2015. godine.

Ambasadori 28 zemalja članica NATO će održati zajedničke sjednice Savjeta sa najvišim crnogorskim zvaničicima, kao i sa predstavnicima parlamentarnih partija. Nakon bilateralnog susreta, predsjednik Vlade i generalni sekretar NATO će održati zajedničku konferenciju za medije.

Prva posjeta NAC Crnoj Gori, koja se realizuje u susret decembarskom sastanku ministara vanjskih poslova NATO, biće prilika da se najviši predstavnici Alijanse upoznaju sa daljim napretkom Crne Gore u ključnim reformskim oblastima, sa akcentom na vladavini prava i javnoj podršci. Posjeta ima poseban značaj u kontekstu predstojeće odluke Alijanse o pozivu Crnoj Gori da postane članica NATO.

Izvor: Press služba Vlade Crne Gore, 13.10.2015.