Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O LISTI VOJNE OPREME I PROIZVODA, POSTUPKU I NAČINU SPROVOĐENJA JAVNIH NABAVKI U OBLASTI ODBRANE I BEZBJEDNOSTI: Unapređenje sistema nabavki u oblasti odbrane i bezbjednosti, a prvenstveno u dijelu sigurnosti isporuka i povjerljivosti nabavke, u skladu sa posebnim propisima kojim je uređena zaštita tajnih podataka, a poštujući osnova načela i standarde Evropske unije i NATO-a

14.07.2020.


Vlada je donijela Uredbu o listi vojne opreme i proizvoda, postupku i načinu sprovođenja javnih nabavki u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Oblast javnih nabavki u Crnoj Gori uređena je Zakonom o javnim nabavkama ("Sl. list CG", br. 74/2019) kojim je predviđeno da se njegove odredbe ne odnose na oblast odbrane i bezbjednosti, već da se ove nabavke urede posebnim propisom Vlade Crne Gore.

Uredbom se želi postići unapređenje sistema nabavki u oblasti odbrane i bezbjednosti, a prvenstveno u dijelu sigurnosti isporuka i povjerljivosti nabavke, u skladu sa posebnim propisima kojim je uređena zaštita tajnih podataka, a poštujući osnova načela i standarde Evropske unije i NATO-a.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 10.07.2020.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija