Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU KONVENCIJE O OSNIVANJU MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE ZA ZAKONSKU METROLOGIJU: Donošenje Zakona je preduslov za pristupanje Konvenciji kojom se osniva Međunarodna organizacija za zakonsku metrologiju

14.07.2020.


 

Vlada CG je utvrdila Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o osnivanju međunarodne organizacije za zakonsku metrologiju.

 

Donošenje ovog Zakona predstavlja instrument za ratifikaciju odnosno preduslov za pristupanje Konvenciji kojom se osniva Međunarodna organizacija za zakonsku metrologiju. Pristupanjem Konvenciji Zavod za metrologiju bi ostvario brojne benefite, kao što su: učešće u definisanju prioriteta za tehnički rad OIML-a, učešće u definisanju politika i ciljeva OIML strategije, kao i rada same organizacije, aktivno učešće u OIML-CS-u, sistemu sertifikacije koji omogućava izdavanje sertifikata o odobrenju tipa mjerila od strane OIML-a, a koji su prihvaćeni od strane ostalih članica.

 

 


IZVOR: Vebsajt Vlade, 10.07.2020.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija