Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: Zakupci kupališta dužni da istaknu cijene plažnog mobilijara


Svi zakupci kupališta dužni su da vidno istaknu cijenu iznajmljivanja plažnog mobilijara, kao i svih usluga koje pružaju gostima, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Turisti su se žalili da pojedine plaže nemaju istaknute cijene iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, zbog čega su ih previsoke cijene iznenadile.

Oni su kazali da su na jednoj od petrovačkih plaža samo suncobran i dvije ležaljke platili deset eura i da ih ne bi iznajmljivali da su znali da toliko koštaju.

Iz Javnog preduzeća Morsko dobro su, odgovarajući na pitanje da li svi zakupci poštuju pravilo da pola plaže mora biti oslobođeno od plažnog mobilijara, naveli da ima slučajeva da se turisti žale na pretrpanost kupališta plažnim mobilijarom.

Oni su dodali da se svakodnevno kontrolišu sve nepravilnosti u zoni morskog dobra, pa tako i stanje plažnog mobilijara.

"U skladu sa našim nadležnostima koje završavaju prijavama nadležnim inspekcijama, kontrolori o svim nepravilnostima obavještavaju Turističku i Inspekciju zaštite prostora, koje su prvenstveno zadužene da ovaj problem kontrolišu i, po pojavi nepravilnosti, sankcionišu", rekli su iz Morskog dobra.

Te inspekcije, kako je objašnjeno, izlaze na teren kako po prijavama građana i turista, tako i po prijavama Morskog dobra.

Turisti sve nepravilnosti mogu prijaviti Montenegro Customer Care centru Nacionalne turističke organizacije NTO na broj 1300.

Call centar NTO je na raspolaganju svim građanima i turistima svakog dana, uključujući i dane vikenda, za sve informacije, sugestije, pritužbe i pohvale.

Uprava za inspekcijske poslove, u toku turističke sezone, obavlja pojačan nadzor na primorju sa ciljem zaštite zdravlja ljudi i očuvanja prostora, a naročito na polju suzbijanja sive ekonomije u uslovima povećanog obima prometa roba i pružanja usluga tokom sezone.

U pojačanom nadzoru učestvuju Turistička, Tržišna, Inspekcija rada, Zdravstveno-sanitarna, Inspekcija zaštite prostora i Inspekcija za morsko ribarstvo.

Izvor: Vebsajt CdM, 13.07.2015.