Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA CG: Država jače da brani advokaturu

14.03.2018.


Posao advokata, odnosno njihova obaveza i angažman nerijetko se tretiraju kao neprijateljski čin ili ih izjednačavaju sa klijentom kojeg zastupaju, ukazao je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

Upravo to je, kako je rekao, razlog koji advokaturu nerijetko čini jednom od najugroženijih profesija.

On ističe da takve stavove potkrepljuje činjenica da su samo u proteklih deset dana dva advokata bila meta napadača, a da nijedan slučaj nije razriješen.

Begović upozorava da država mora jače braniti advokaturu, kao sastavni dio pravosudnog sistema, jer bez nezavisne i snažne advokature se ne može zamisliti nijedno jako društvo.

"Slučajevi paljenja automobila advokatima kukavički su napadi pojedinaca, koji na taj način pokušavaju da uzmu pravdu u svoje ruke. Ovakvi napadi na advokate stvaraju nesigurnost i ugroženost u profesiji. Pogotovo zbog činjenice da nijedan dosadašnji napad na tijelo ili imovinu advokata nije rasvijetljen, zbog čega advokati žive u strahu da ih može napasti bilo ko i u svakom momentu, a da pri tome nikada takve kukavice ne dođu pred lice pravde", ukazao je Begović.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 12.03.2018.


Naslov: Redakcija