Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POZIV ZA UČEŠĆE NA OBUKAMA ZA RAZVOJ I IMPLEMENTACIJU PROJEKTNIH IDEJA U HORIZONT-U 2020, UZ POMOĆ EKSPERATA EVROPSKE UNIJE

14.03.2017.


Ministarstvo nauke, u saradnji sa Evropskom komisijom, kroz program predpristupne pomoći Crnoj Gori (IPA)-Operativni program za razvoj ljudskih resursa 2012-2013., a u sklopu implementacije projekta "Jačanje nacionalnog učešća u EU Okvirnom programu za istraživanje i inovacije Horizont 2020", organizuje opšte obuke za razvoj i implementaciju projektnih ideja, uz pomoć eksperata Evropske unije.

Kroz Komponentu 2 navedenog projekta biće obezbijeđena podrška eksperata EU u dijelu kompletnog procesa neophodnog za uspješnu aplikaciju i to: pripremu i razvoj projektnih ideja, kreiranje konzorcijuma, načini apliciranja, izrade budžeta, administrativnih i ugovornih procedura kao i upravljanja konkretnim projektom.

Poziv se odnosi na naučno-istraživačke ustanove, mala i srednja preduzeća i javni sektor, u sljedećim oblastima: poljoprivreda, bezbjednost hrane, zdravlje ljudi i informaciono-komunikacione tehnologije.

Tekst poziva, u kome se nalaze svi potrebni detalji, možete preuzeti ovdje.


IZVOR: Vebsajt Euroinfo, 13.03.2017.